Рейнбоу Мрежа

Статус на проекта:
Текущ
Период на реализация:
24 месеца (01.03.2024 - 28.02.2026)
Партньори:
Фондация Глас
Финансиран от:
EUROPEAN COMMISSION: Citizens, Equality, Rights and Values Programme (CERV)

За проекта

Провокирани от влошаващия се социален климат за правата на ЛГБТИ хората в България, създадохме проекта Рейнбоу мрежа. Целта ни е да изградим национална мрежа от активисти, които да подкрепят правата на ЛГБТИ хората и техните защитници.

Предстои да проведем две Лидерски академии, които ще предложат структурирано образователно съдържание за повишаване на уменията и компетенциите на активисти от няколко български града извън столицата. По този начин ще насърчим застъпничеството и изграждането на общности, ще предоставим нови перспективи за развитие на активисти в страната и ще подобрим устойчивостта и сътрудничеството на ЛГБТИ общностите в гражданското общество.

Очакваме да увеличим капацитета за наблюдение и мобилизиране на общността сред защитниците на правата на ЛГБТИ хората на местно ниво, както и повече хора да намерят смелостта да докладват за престъпления от омраза срещу ЛГБТИ обществото в цялата страна.

Рейнбоу Мрежа е в съответствие със стратегическата цел на фондациите “Билитис” и “Глас” за създаване и активиране на силни местни общности в страната. Ако споделяш тази цел и искаш пълно признаване, равноправие и справедливост за ЛГБТИ хората навсякъде в България, присъедини се или ни потърси за повече информация

Актуално

През ноември месец 2024 година предстои да се проведе обучителна Лидерска академия за ЛГБТИ активисти. Скоро ще публикуваме допълнително информация и формуляр за участие. 

Ако сте активист извън София и искате да станете част от мрежата ни без значение населеното място, можете да се свържете с нас още сега на:

[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]