fbpx
Новини

Стартира BraveLab – първия уеб портал за помощ и съвети за ЛГБТИ+ младежи и техните родители

от 28.03.2022юли 18th, 2022No Comments

Фасилитираната от Фондация Билитис общностна група за ЛГБТИ+ младежи на възраст от 14 до 29 години стартира първия уеб портал за помощ и съвети за ЛГБТИ+ младежи и техните родители.

В сайта www.bravelab.bilitis.bg ще намерите информация и полезни ресурси както за ЛГБТИ+ младежи, така и за техните родители. Темите, които ще намерите на страницата са свързани с осъзнаване, разкриване, здраве, лайфстайл и комуникация. Също така, родителите ще открият полезни статии, за това как да приемат, общуват и подкрепят своето ЛГБТИ+ дете, докато му помогнат в стъпките към пълноценен и щастлив живот. Родителите ще научат повече за това, какво означава да бъдеш гей, лесбийка, бисексуален или транс човек. Ще получат помощ в пътя си към приемането на хората с различна сексуалност или полова идентичност и ще разберат как да бъдат добър съюзник на ЛГБТИ+ хората. Младежите ще получат ценни съвети за разкриването, приемането и общуването с роднини и приятели. Ще разберат повече за това, какво е да си ЛГБТИ човек в България, как да открият своята общност и да бъдат своето най-автентично аз.

Причината, поради която създадохме BraveLab, е именно защото в интернет пространството коректната, структурирана и полезна информация по теми, свързани с ЛГБТИ+ общността на български е изключително оскъдна. Много от младежите в групата чувстваха най-голяма липса на полезни материали, които да помогнат както на тяхното осъзнаване и разкриване, така и при общуването им с родителите, затова безопасното споделяне на информация за тяхната сексуална ориентация и/или полова идентичност стана основен приоритет за участниците в BraveLab,

Уеб порталът на BraveLab е създаден изцяло с труд на членове на младежката група, а като допълнителен информационен ресурс групата продуцира три видеа, показващи основните направления на сайта. Видео с разговор между ЛГБТИ+ младежи. Видео със съвети за родители. Представяне на платформата BraveLab.

Сайтът BraveLab e част от проекта “Rainbow Hub”, изпълняван с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП.



Тoзи материал е създаден в рамките на проекта „Рейнбоу хъб“ с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Основната му цел е увеличаване на капацитета и мобилизиране на ЛГБТИ общността за застъпнически действия. Цялата отговорност за съдържанието на материала се носи от Фондация Билитис и при никакви обстоятелства не може да се приема, че той отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България. www.activecitizensfund.bg