fbpx
Новини

Проектът „Цветно детство“ организира „Първа международна конференция за ЛГБТИ деца и юноши. Важността на изслушването“

от 06.10.2023декември 6th, 2023No Comments

Мадите хора живеят в свят, управляван от и за възрастни. Тази обществена динамика за жалост често пренебрегва техните жизненоважни нужди. Поради тази причина европейският проект „Цветно детство“ се стреми да разбере техните стремежи, да оспори парадигмите на възрастните и да създаде практически инструменти за осъществяване на значима промяна.
В допълнение към извършената изследователска и обучителна работа изследователският екип сега организира първата международна конференция за ЛГБТИ деца и юноши: Срещата ще се проведе на 26 и 27 октомври в университета „Рей Хуан Карлос“ в Мадрид. Това събитие има за цел да предостави пространство за споделяне и размисъл относно важността да се вслушваме в нуждите на младите хора.

Конференцията предлага широка програма, която включва участници от академичните среди и от сферата на социалната работа. На нея ще бъде представена работата, извършена от изследователския екип на проекта през последните месеци. Ще бъдат представени и други инициативи, които изследват и подкрепят ЛГБТИ+ младежи. Пълната програма може да бъде разгледана на следния линк:

Срещата е насочена към изследователи, които се интересуват от тези въпроси, специалисти в областта на социално-образователната дейност, социалната интервенция и здравеопазването, както и към активисти, технически персонал и професионалисти от НПО. Освен участие, е възможно да се представи и лекция или постер в едно от трите предложени тематични направления: възрастност, подкрепа и спектър на насилието и съпротивата.. Резюмето може да бъде изпратено на следния адрес

Проектът „Цветно детство“ се изпълнява в 6 европейски държави: Испания (от Университета в Жирона и Университета „Рей Хуан Карлос“), Португалия (от Центъра за социални изследвания), Италия (от Университета в Палермо), Литва (от Националната организация за правата на ЛГБТ LGL), България (от Билитис и Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“), както и Унгария (от Дружество Хатър).
Изпълнението на проекта включва анализ на местните реалности, изследователски дейности с деца, включително анкетиране на 2542 ЛГБТИК+ младежи, както и обучения на 600 професионалисти и заинтересовани страни, наред с други дейности.