fbpx
Новини

Фондация „Билитис“ вече се управлява от двама съдиректори

Развълнувани сме да ви представим новата структура на управление на Фондация Билитис, ръководена от двама съдиректори, Мануела Попова и Пол Найденов, които влизат в тази роля от 1 септември 2023 г. Като една от водещите организации, работещи за овластяването на ЛГБТИ+ хората в България, Фондация Билитис прави значителна крачка напред с тази трансформираща промяна в ръководството, насърчаваща децентрализацията в процеса на вземане на решения.

Мануела и Пол ще продължат да изпълняват досегашните си роли в организацията, като с гордост приеха допълнителната си роля на директори. Тази промяна в ръководството бележи нова страница в модела на работа на Фондация Билитис чрез въвличане на целия екип в устойчивото управление на процесите в организацията, прилагайки модела на лидерство на участието. Мануела и Пол внасят богат опит и страст в каузата, обещавайки да засилят въздействието на организацията за овластяване на най-уязвимите членове на ЛГБТИ+ общностите.

Мануела и Пол ще съдействат за изпълнение на мисията на Билитис като съдиректори с непоколебим ангажимент за премахване на всички форми на дискриминация и постигане на пълно равноправие за ЛГБТИ+ хората в България. Те олицетворяват ценностите и визията на Фондация Билитис: общество, в което всеки човек има равни права и е свободен от дискриминация, основана на неговата идентичност. Ръководството на Мануела и Пол също така ще наблегне на интерсекционалния подход, признавайки уникалните предизвикателства и преживявания, пред които са изправени различните представители на ЛГБТИ+ общността. Тяхното лидерство обещава да тласне организацията към още по-големи постижения в стремежа ѝ към развиване, подкрепа и овластяване на ЛГБТИ+ общностите в България.

Каним ви да се присъедините към нас и да приветстваме Мануела и Пол в новите им роли на съдиректори на фондация „Билитис“. Така заедно ще продължим пътя към едно по-приобщаващо, справедливо и равноправно общество за всички.