fbpx
Новини

Фондация Билитис търси психолози доброволци

от 21.04.2023май 26th, 2023No Comments

Фондация Билитис търси психолози доброволци по програма за помощ на ученици, станали обект на тормоз в училище.

За нас:

От 2004 г. насам Билитис е шампион в мобилизирането на ЛГБТИ+ хората в България и защитник на техните права. Мисията ни е е премахването на всички форми на дискриминация и постигането на пълна равнопоставеност на лесбийки, гей мъже, бисексуални, транс* и интерсекс (ЛГБТИ+) хората в България. Гордеем се, че от 2009 година сме част от организаторите на София Прайд, както и че заедно с нашите партньори управляваме единствения общностен ЛГБТИ+ център в България – Rainbow Hub. С всички наши дейности се стремим да развиваме активна и обединена ЛГБТИ+ общност и вярваме, че заедно можем да изградим по-приемаща и безопасна среда за всички хора в България.

За инициативата

Живей без тормоз е онлайн чат платформа насочена към ученици, станали обект на тормоз в училище. Онлайн платформата, поддържана от Фондация Билитис е социална услуга, предлагаща подкрепа на ученици, жертви на тормоз от обучени експерти – психолози и социални работници. Платформата предвижда и изграждане на устойчив механизъм за оказване на подкрепа на жертвите на тормоз в училище, както и повишаване на капацитета на учителите и хората заети в сферата на образованието за превенция на насилието в училище чрез насърчаване на толерантността.

Кого търсим?

Психолози и социални работници, които имат възможността предлагат на доброволна основа своите услуги на платформата. Заетостта ще бъде спрямо възможността на доброволците, като чат платформата е активна всеки ден между 18 и 22 часа.

Условия

Психолозите ще комуникират с ученици, преживели насилие и тормоз в училище, като ще предлагат психологическа подкрепа и съвети. Доброволците ще имат възможността да получават супервизия от опитен психолог, към когото съветниците ще могат да се обръщат за помощ или обратна връзка.

Доброволците ще преминат кратък курс на обучение.

 

За кандидатсване:

Изпратете ни вашето CV на [email protected]