fbpx
Новини

Запознайте се със Симеон от WORKITOUT

от 12.01.2021април 15th, 2022No Comments

Tтази публикация ще ви запознае с героите на нашите групи за подкрепа. Имаме удоволствието да ви представим фасилитатора на групата WorkItOut – Симеон Василев.

Кой сте вие? Представете се.

Симеон, част от екипа на фондация GLAS и София Прайд, активист и запален пътешественик, поне когато пътуването все още беше възможно (смее се).

Какво те кара да се застъпваш за ЛГБТ каузите?

Погрешното схващане, че ЛГБТ хората искат „специални права“, докато те просто искат да имат същите права като всички останали. Несправедливостта, която преобладава в обществото, липсата на каквато и да е защита от дискриминация, непризнаването на еднополовите връзки – списъкът е доста дълъг. Но един от основополагащите фактори си остават историите на стотици хомосексуални хора, с които аз и моите колеги общуваме всеки ден. Историите на деца, изхвърлени от домовете си, историите на транссексуални хора, които се борят за промяна на пола и за признаване, историите на двойки, които искат да осиновят деца. И тук списъкът е безкраен.

За какви други каузи отделяте време и защо?

Опазване на природата, рециклиране, разпространение на литература и стимулиране на четенето, подкрепа за пенсионерите. Аз съм част от екипа на Credo Bonum – фондация, която организира събития и кампании по горепосочените теми, които активно помагат за създаването на социална промяна. Но също така се вълнувам от всички големи форми на социална несправедливост и се присъединявам към много други различни движения. Последното, към което се присъединих, беше фондация P.U.L.S. и тяхното абсолютно необходимо сексуално образование в училищата.

Вие сте пътешественик – коя е най-любимата Ви дестинация?

Опитваш се да ме разплачеш, нали? (той се смее). Най-любимата ми дестинация е тази, която ми предстои.

Кой/какво ви вдъхновява и мотивира всеки ден?

Спортът и хората, книгите и музиката, природата.