fbpx
Новини

Среща на Лили Драгоева с писателите Хана Стивънс и Уил Бъкингам по повод Rainbow Hub

от 28.11.2019No Comments

Миналата седмица изпълнителният директор на Билитис  – Лили Драгоева  се срещна Хана Стивънс и Уил Бъкингам от Wind & Bones в София, за да разкаже за общностния център Rainbow Hub и малко повече за ситуацията на ЛГБТИ хората в България.

Д-р Хана Стивънс и д-р Уил Бъкингам са писатели, които изпълняват проекти, изследващи пресечните точки на творчеството, писането и социалната справедливост. Освен това поддръжжат и блог, който се казва Wind & Bones. Ето какво публикуваха в него по повод срещата си с нашия изпълнителен директор:

Миналата седмица се срещнахме с Лили Драгоева от  Rainbow Hub в София – коалиция от три ЛГБТИ+ организации, базирани в София. Rainbow Hub е създаден от Фондация GLAS, Действие и Ресурсен център Bilitis, за да служи като център на общността, място за срещи и място за подкрепа на софийската ЛГБТИ+ общност.

Rainbow Hub върши фантастична работа в много трудна среда и условия. Предразсъдъците и дискриминацията въз основа на сексуалната ориентация и половата идентичност все още са широко разпространени в България. Но има и добри новини. Тази година Sofia Pride имаше най-голямата посещаемост до момента, между шест и седем хиляди души се присъединиха към похода.

През новата година планираме да работим повече с Rainbow Hub, помагайки да разказваме историите на членовете на софийската ЛГБТИ+ общност и да намираме нови начини за комуникация на многообразието и богатството на човешкия опит, нещо, което – когато видим отвъд предразсъдъци, дезинформация и дискриминация – в крайна сметка обогатява всички нас.

Robert Delaunay: Français : Paris à l’Arc-en-ciel 1914

Изображение: Robert Delaunay: Français : Paris à l’Arc-en-ciel 1914

Оригинална статия тук