fbpx
Новини

БХК приема номинации за наградата „Човек на годината“

от 22.10.2019No Comments

От днес, 22 октомври, всеки може да номинира личности и организации за наградите “Човек на годината” за 2019 г. Наградите се връчват ежегодно от Българския хелзинкски комитет (БХК) за принос към правата на човека или защитата на природата.

“Номинират хората, а не БХК!” е водещото послание на кампанията за номинации през 2019 г. Призовете ще отличат различни хора и каузи – онези, които са създали прецедент в правозащитната сфера и са били фактор за обществено развитие, променили са средата, в която живеем, към по-добро.

С подробните критерии за номинациите, както и формата за номиниране, може да се запознаете на сайта www.humanoftheyear.org. Допускат се и предложения за номиниране на хора, борещи се за защита на други ценности, сравними с правата на човека, например защита правата на животните и опазване на природата. Номинации се приемат до 15 ноември 2019 г. включително през формуляр за номиниране в интернет страницата на наградите, както и по пощата на адрес София 1504, ул. “Върбица” 7. Самите награди ще бъдат връчени на специална церемония на 10 декември – Международният ден на правата на човека.

 

Повече информация тук или на www.humanoftheyear.org.