fbpx
Новини

Билитис организира Женски футболен турнир в рамките на кампанията #FootballPeople weeks

от 21.10.2019No Comments
football

За втори път тази година Билитис организира футболен турнир, насочен към жените, интересуващи се и практикуващи този спорт. На 20 октомври на футболното игрище в Спортен комплекс „Мир и Дружба” в София се проведе Женски футболен турнир, който събра близо 40 жени, някои от които професионално занимаващи се, други – любителки на футбола. Турнирът стана факт благодарение на подкрепата от FARE Network в рамките на най-голямата европейската кампания за социална промяна и разнообразие във футбола на глобално ниво – #FootballPeople.

[vc_single_image image=“2633″ img_size=“large“ alignment=“center“ css=“.vc_custom_1571827674468{padding-top: 50px !important;padding-bottom: 50px !important;}“]

Турнирът се проведе на малки врати с отбори от 5+1 с начало 14 часа и официален край 18:00. Всеки отбор бе съставен от 6 човека, като някои имаха персонализирани тениски, екипи и дори знаме на отбора си!

Момичетата бяха там по-рано от уречения час и загряваха. Още от първият съдийски сигнал стана ясно, че футболът ще е на високо ниво и насъбралата се публика няма да остане разочарована от зрелището.

Официално участвалите отбори бяха 6, разделени в две групи от по 3 отбора, но реалните участници в турнира бяха много повече, тъй като от един отбор имаше много зачислени резерви. Смело можем да заявим, че всеки поискал да играе взе участие в турнира. Схемата на игра беше точкова система с вътрегрупови двубои и призьорите се опредeлиха чрез малък финал и финал.

Турнирът завърши с победа за отбора на Аматьорките, следван от Uncensored ladies 1914 и Атлетик. На участниците от трите класирали се отбора, Моника Писанкънева, основател на Билитис, раздаде златни, сребърни и бронзови медали, които носеха логото на Билитис както и логото на кампанията #FootballPeople на спонсора Fare Network . Присъдени бяха и допълнителни индивидуални призове за най-добър вратар, най-добър нападател, най-атрактивен играч и голмайстор. За всички участници имаше и награди от нашите приятели от TwoFingers, както и брандирани кексчета от Take a Cake ,отново носещи двете лога на организациите, които стоят зад турнира.

[vc_single_image image=“2634″ img_size=“large“ alignment=“center“ css=“.vc_custom_1571827787167{padding-top: 50px !important;padding-bottom: 50px !important;}“]

За нас, организаторите от Билитис, беше удоволствие да предоставим тази възможност за спорт, за отстояване на гражданска позиция и създаване на общност на всички присъстващи и участващи в нашето събитие!

[vc_separator color=“pink“ border_width=“5″ el_width=“80″ css=“.vc_custom_1571828021303{padding-top: 50px !important;padding-bottom: 50px !important;}“][vc_single_image image=“2639″ img_size=“large“ alignment=“center“ css=“.vc_custom_1571858076323{padding-bottom: 50px !important;}“]

#FootballPeople weeks е най-голямата кампания за социалнa промяна и разнообразие в глобалния футбол. В рамките на две седмици над 150 000 души в повече от 50 държави организират и участват в събития и дейности за постигане на социална промяна. #FootballPeople weeks са седмици, отворени за всички хора, независимо ролята им във футбола. Активна роля взимат привърженици, играчи, клубове, етнически малцинства, ЛГБТИ групи, женски групи, активисти, училища и неправителствени организации.

Мрежата FARE e организация, която обединява всички, които работят в посока борба с неравенството и дискриминацията във футбола и използват спорта като инструмент за социално включване. Футболът е най-популярният спорт в света и принадлежи на всички нас. Мрежата FARE се бори с всички форми на дискриминация, включително расизъм, крайнодесен национализъм, сексизъм, транс- и хомофобия и дискриминацията срещу хората с увреждания.