fbpx
Новини

ЛГБТИ-фобско отношение онлайн? Разкажи ни за него!

 

Ако си ЛГБТИ човек, който прекарва част от времето си онлайн, е много вероятно да си попадал на хомофобски, бифобски или трансфобски коментари, а дори и заплахи или по-тежки онлайн нападки. 

 

Нашата цел е да подобрим онлайн средата за ЛГБТИ хората в България, затова те каним да участваш в нашето проучване. Ако си ЛГБТИ човек и си бил свидетел или обект на ЛГБТИ-фобски обиди, заплахи, насърчаване на омраза или друг вид онлайн насилие, попълни тази анкета. Споделената от теб информация, ще ни помогне в усилието за постигане на по-приемаща и справедлива онлайн среда, в която ЛГБТИ хората се чувстват в безопасност. 

 

В анкетата можеш да разкажеш за случаи, в които ти си бил обект на онлайн реч или престъпления от омраза, както и за случаи, в които си бил свидетел как друг ЛГБТИ човек, група или организация са били нападани, заради това, че са част от ЛГБТИ общността.

 

Тази анкета е част от проекта Speak Out и продължава дългогодишната ни работа за справяне с анти-ЛГБТИ престъпленията от омраза. Повече за работата ни в тази сфера, прочети тук.

 

Благодарение на твоето участие и събраната информация, ще получим по-ясна картина за анти-ЛГБТИ престъпленията от омраза, които се случват онлайн и това ще подкрепи нашите бъдещи усилия за постигане на по-приемаща среда.

 

Проектът е финансиран по програма “Права, равенство и гражданство” (2014-2020) на Европейския съюз. Българският партньор е фондация Билитис, а проектът се изпълнява в партньорство с организации от още 8 Европейски държави:

 

Associação ILGA Portugal

Çavaria

Estonian Human Rights Centre

FELGTB

Galop

Háttér Society

LGL

MOZAIKA