Конференция Заедно срещу омразата

За събитието

ДАТА
21 октомври 2021
ЧАС
10:00
Организатор
Фондация ГЛАС
ПАРТНЬОРИ
Фондация Билитис, Младежка ЛГБТИ организация "Действие"
Повишаване капацитета на публичните и частните организации, оказващи подкрепа на жертвите на анти-ЛГБТИ престъпления в България.
  • 21 октомври 2021, 10 ч., the Steps, ул. Братя Миладинови 12, София и онлайн
България е една от малкото държави-членки на ЕС, в които престъпленията от омраза въз основа на сексуалната ориентация на жертвата, половата идентичност или изражението на пола не са признати в закона и не се преследват ефективно.
Международната конференция „Заедно срещу омразата“ ще си постави за цел да фокусира общественото внимание върху анти-ЛГБТИ престъпленията от омраза и да събере експертни становища за това как те да бъдат преодолени. Дискусията ще позволи да се срещнат различни гледни точки към един феномен, който все повече застава в центъра на общественото внимание в Европа. Може да следите събитието и лайв във Facebook.

Ако желаете да присъствате физически на събитието, трябва да предоставите валиден цифров COVID сертификат на ЕС, който удостоверява, че дадено лице е:

  • е ваксинирано срещу COVID-19 (с една от ваксините, одобрени в рамките на Европейския съюз: Biontech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson)
  • е преболедувало COVID-19 (през последните шест месеца)
  • е получило отрицателен резултат от лабораторен тест (Резултатът е валиден 72 часа PCR тестове и 48 часа за бързи антигенни тестове, направени в лаборатория)
European CommissionСъбитието е част от проекта Rainbow Over Hate, финансиран от програма „Права, Равенство и гражданство“ на Европейския съюз (2014-2020), сред чиито цели бяха оценка на приложимостта на Директива 2012/29/ЕС в България за нуждите на ЛГБТИ хората в страната, да създаде различни препоръки относно транспонирането на директивата и да информира ЕК за нарушения на европейското право. Сред другите мисии на проекта бяха изграждането на капацитет за професионалисти с директен контакт с жертви на престъпления от омраза, повишаване на осведомеността относно хомофобните и трансфобните престъпления от омраза и инциденти и техните последици както в, така и извън ЛГБТИ общността и др.

Регистрацията е отворена