fbpx
Инициативи

Sofia LGBTI Community Fest „Куиър по време на корона“ | 7-19 декември 2020

от 03.12.2020април 16th, 2022No Comments

Sofia LGBTI Community Fest ще се проведе между 7 и 19 декември под мотото “Куиър по време на корона”. За първи път в шестнадесет годишната си история фестивалът ще се проведе онлайн. Каним ви на това онлайн пътешествие, на което ще целим да запазим общностния дух на фестивала и да дадем възможно най-много възможности за общуване и забавление.

📆 7 декември, понеделник

🏳️‍🌈 Онлайн на този линк

RSVP: Facebook Събитие

⏰ 19:00 Официално откриване на фестивала  

⏰ 19:30 Куиър по време на корона 

Представяне на резултатите от онлайн проучване за въздействието на COVID-19 върху ЛГБТИ общността в България. Дискусия за новите предизвикателства пред общността по време на пандемия и възможните начини да ги преодолеем.

⏰ 20:30 “Sofia LGBTI Community Fest тръгва из България“

Представяне на кампанията “Sofia LGBTI Community Fest тръгва из България“ за общностен обмен на картички с подкрепящи послания.

📆 11 декември, петък

🏳️‍🌈 Онлайн: на живо във Facebook страницата на Sofia LGBTI Community Fest

⏰ 13:00 Джендър неутрален грим. Онлайн урок за начинаещи с G(end)er Swap

Санти от G(end)er Swap ще представи туториъл за всекидневен джендър неутрален грим. Санти е небинарен активист, базиран в Лондон, който изследва модата и грима като начини за изразяване на нашите куиър идентичности. Събитието ще бъде на английски.

📆 12 декември, събота

🏳️‍🌈 Онлайн на този линк

18:00 Жива ЛГБТИ библиотека

RSVP: Facebook Събитие

Буквите от “ЛГБТИ” ще се превърнат в книги и ще разкажат своите истории. Ще адаптираме форматът на жива библиотека в онлайн вариант, за да споделим историите си и да опознаем по-добре преживяванията на различните подгрупи в ЛГБТИ общността. 

📆 14 декември, понеделник

🏳️‍🌈 Онлайн на този линк

⏰ 19:00 LGBTIQuiz

✅ RSVP: Facebook Събитие

Колко добре познаваш общността? Тествай познанията си в нашия LGBTIQuiz, който ще те предизвика в категории, свързани ЛГБТИ история, култура, символи и други. 

📆 16 декември, сряда

🏳️‍🌈 Онлайн, регистрирай се предварително за двете части на “Силата на нашите истории” тук

⏰ 19:00 Силата на нашите истории, част 1

RSVP: Facebook Събитие

В първият ден на тази динамична работилница ще се фокусираме върху драматичното писане и развиване на истории по ЛГБТИ теми. Водещ на работилницата ще бъде Ерика Колефф, аржентино-български режисьор и сценарист. Местата за това събитие са ограничени, затова ви каним да се запишете предварително преди 14 ноември. Събитието ще се проведе на испански език с превод на български.

📆 17 декември, четвъртък

🏳️‍🌈 Онлайн, на този линк

RSVP: Facebook Събитие

⏰ 19:00 Омъжи се за мен въпреки това,

На 17 декември ще си говорим с Лилия Драгоева, фондация Билитис и Симеон Василев, фондация ГЛАС за филмът на израелския режисьор Мордекай Варди. „Омъжи се за мен въпреки това“ е изключително смел филм, в който млади момчета и момичета от ортодоксалната еврейска общност разказват за браковете, които са сключили против сексуалната си ориентация, за да не разочароват семействата си и за да останат част от религиозната общност. Филмът ни гостува като част от международния филмов фестивал за документално кино София ДокуМентал, посветен на човешките права. Филмите ще бъдат достъпни онлайн от 10 до 18 декември на платформата на фестивала stream.documental.bg.

📆 18 декември, петък

🏳️‍🌈 Онлайн, регистрирай се предварително за двете части на “Силата на нашите истории” тук

⏰ 19:00 Силата на нашите истории, част 2

Във втората част на работилницата ще се отдадем на разиграване на създадените от вас истории. Местата за това събитие са ограничени, затова ви каним да се запишете предварително преди 15 декември. Събитието ще се проведе на испански език с превод на български.

📆 19 декември, събота

Куиър форма

🏳️‍🌈 Онлайн на страниците на Билитис и Sofia LGBTI Community Fest

На 19 декември ще дадем старт на онлайн арт предизвикателството “Куиър форма”, с което ще изследваме начините да представим визуално нашите куиър идентичности. Следете социални мрежи на Билитис и Sofia LGBTI Community Fest, където на 19 декември ще бъде публикувана информация как да се включите.

🏳️‍🌈 Онлайн в страницата на Sofia LGBTI Community Fest

14:00 Куиър въртележка Facebook Life 

✅ RSVP: Facebook Събитие

Ако и вие като нас много сте се затъжили за партитата на куиър въртележка, присъединете се към фейсбук live-a ни на 19-ти декември (събота) от 14ч.! Ще можете да изпиете по един предколеден обеден коктейл (или чай) с любимите на всички ни драг артисти, да им задавате каквито ви душа иска въпроси и, разбира се, да викате за тях (макар и пред екрана) по време на предварително записаните им пърформанси! Както винаги ви обещаваме много брокат, смях и красота!

19:00 ЛГБТИ и феминисткото движение като съюзници

RSVP: Facebook Събитие

🏳️‍🌈 Oнлайн на този линк

Каква е връзката между ЛГБТИ движението и феминисткото движение и защо е важно тези две каузи да се пресичат? Ще си отговорим на тези въпроси заедно с гости от Италия, с които ще направим паралел между Италия и България. Събитието ще се проведе на английски език.

Фестивалът се реализира в рамките на проекта “BrinkItOn” (На ръба на приемането: преодоляване на дискриминацията чрез овластяване на ЛГБТИ общността в България), осъществяван с финансовата подкрепа на Програма „Права, равенство и гражданство“ (2014-2020) на Европейския съюз. Съдържанието му отразява вижданията на автора и е изцяло негова отговорност. Европейската комисия на поема никаква отговорност за използването на информацията, която уебсайтът съдържа.