fbpx
Интервю

Куиър Блиц: 2fingers

от 01.08.2020No Comments

„Куиър Блиц“ е дейност на Билитис, която ще има за цел да ви покаже някои от най-изявените, вдъхновяващи и шарени поддръжници на каузата за ЛГБТ+ права. Хора, които си заслужава да познавате, следвате и понякога просто да се оставите да ви вдъхновят. Днес ви представяме… Антония и Поли от 2fingers

 

  • Кой/я си ти? Представи се.

A: Здравейте, името ми е Антония. Завършила съм НАТФИЗ, кино специалност . Силно ме вълнува вътрешното израстване и себе познанието. Обичам да комуникирам със смислени хора и не съм по повърхнастните разговори. Имам толкова иронично чувство за хумор, че за голяма част от хората чак нямам такова.

П. Поли, част от екипа на Two Fingers – първият и единствен онлайн магазин за гей аксесоари и облекло в България. Завърших Национална спортна академия, треньор по стрелба с лък. Обичам спорта, изкуството, книгите и пътешествията. Обожавам татуировките и модата. 

  • Кое те кара да се застъпваш за ЛГБТИ каузи? 

А. Имам дълбоко отношение към справедливостта и свободата, а що се отнася да всички ЛГБТИ хора в България – равенство няма. Искам това да се промени. Всеки човек е свободен да обича когото си пожелае и не е нужно да се крие или срамува от това. Мечтая за времето когато ще спрем да робуваме на остарели морални ценности, като това, че всяка жена трябва да роди, да се омъжи, да готви мусака всяка неделя и да работи за по-малко пари от мъжете.

П. Уважението към човешкия избор. Желанието всеки да има правото да бъде себе си, както законово така и в обществото. Всеки да бъде щастлив с чувствата, които изпитва, без предразсъдъци и притеснение! Хората не би трябвало да бъдат съдени въз основа на пол, сексуална ориентация или самоопределянето им. Всички сме свободни да живеем живот, който ние сами избираме и имаме право на него! ЛГБТИ хората са тук и ние ги продкрепяме, защото сме част от обществото и защото вярваме, че някой ден любовта, приемането и разбирането на различните хора ще направят живота по-лесен и спокоен. 

  • Какво ви подтикна да създадете Two fingers

А. Създадохме Two fingers с Поли, защото искахме в България да има дрехи, които да могат да ни подчертават. Тениски и аксесоари, които да показват, че виждаме света през цветовете на дъгата. Допреди две години липсваше място, от което да получиш веднага цветен аксесоар или дреха. Сега разполагаме с богат избор от цветни продукти достъпни веднага. 

П. Нашият магазин е една от най-хубавите идеи, които успяхме да осъществим. Първоначално плахо, сега 2 години по-късно сме доста по-уверени. ЛГБТИ хората имаха нужда от нещо подобно! Закачливата ни марка е създадена, за да могат хората да изразяват себе си. Имам много ярък спомен за едно момиче, което ни писа, че знамето, което сме й изпратили веднага е влязло в употреба. Писа ни, че откакто е пристигнало знамето, седи завита с него когато е тъжна и това я кара да се чувства по-добре. Когато прочетем нещо подобно, разбираме, че всичката енергия и усилията, които влагаме имат смисъл! Сега в нашия магазин предлагаме над 50 аксесоара и поне още толкова модела тениски.

  • Ако можеше да кажеш нещо на твоето 12-годишно аз, какво би било то?

 А Бих й казала : „Научи се да се тревожиш по-малко и  да се усмихваш повече. Приемай разделите като възможности за нови срещи, а препятствията като уроци, за да израстваш“. Бих й казала още: „Не се страхувай да обичаш този, който избира сърцето ти! И помни, че мнението на другите хора не може да ти донесе щастие.“

П. Не се притеснявай от и за нищо, бъди смела, мечтай и слушай сърцето си! 

  •  Три неща, които те правят щастлив/а? 

А. Щастлива ме прави йогата – чувството на свързаност, покой и балансираност, които тя носи в живота ми.

 Щастлива ме прави да пътувам и да правя нови неща. Наскоро открих къмпингуването и изключителния чар на това преживяване. Също така миналата зима за пръв път се карах ски и се влюбих веднага. Влюбих се в планината и снега, в падането и ставането, в скоростта и овладяването на ските, в спускането по пистата въпреки страха с увереността, че ще се справя. Щастлива ме прави любовта и споделеността, която имам с жената до мен.

П. Добрите хора, слънцето и смехът 

 

_____

Следете 2fingers във Facebook | Instagram | twofingers.net