Информация за дарението

Информация за донора

Изчакайте, докато ви препратим към Paypal. 
Изчакайте, докато обработим плащането. 
Моля, въведете информацията във всички полета
Моля, въведете коректен имейл
Моля, попълнете валидна сума

Билитис е партньор на София Куиър Форум и подкрепя организирането му през последните няколко години, осигурявайки административна подкрепа. Посетете Тяхнатa Фейсбук Страница.

 

 

София Куиър Форум се е затвърдил в българския (и интернационален) артистичен и интелектуален пейзаж от 2012. Форумът представлява  събитие, на което въпроси относно пола и сексуалността се преплитат с други социални теми и политики на идентичността, които засягат съвременното ни обществото като цяло. Досега СКФ е провеждан общо 5 пъти  (2012, 2014, 2015, 2016 и 2017), с поканени двама външни куратори, както и включени и поканени над 45 артисти, както от България, така и от чужбина. Фокусът му е насочен към стимулиране на продукцията на български ЛГБТИ и куиър арт творби и ситуиране на куиър концепцията на Балканите.

София Куиър Форум 2018 засегнa следните въпроси:

  •       Как се преосмисля значението на думата „куиър“ и куиър идентичността по време на нарастващите пуританство и бедност, расизъм и национализъм (това включва и хомонационализъм), социално разделяне и дискриминация?
  •        Значението на думата „куиър“ и на куиър идентичността част ли е от по-големи еманципаторски социални движения срещу „империалистичния модел за живот на Северозапада?“ Куиър движенията и дискурсите част ли са от общ, единен процес и борбата за по-добър живот и равни (политически и социални) права за всички?
  •        В днешно време, не можем да разглеждаме проблема със сексуалната идентичност като единичен. Приемствеността на различните сексуални идентичности и тяхното нормализиране, изолирано от класовите, етническите, социалните проблеми, проблемите, свързани с националността, е в интересите на неолиберализма и на капитала, които създават пространство само за дисциплинираните, амбициозните, „красиви и умни“ хора/собственици да се възпроизвеждат, независимо от сексуалността си. Агресията и потискащите дисциплинарни политики срещу трансджендър и интерсекс хората, срещу бедните, бежанците, мигрантите (без документи), ромите, неквалифицираните работници, и хората, които протестират относно правата на горе изброените, е очевидна и продължава да доминира.