Информация за дарението

Информация за донора

Изчакайте, докато ви препратим към Paypal. 
Изчакайте, докато обработим плащането. 
Моля, въведете информацията във всички полета
Моля, въведете коректен имейл
Моля, попълнете валидна сума

От началото на 2018 година два пъти в месеца младежи между 15 и 29 години се срещат в първия общностен ЛГБТ център в София – Rainbow Hub, в рамките на младежката инициатива BraveLab. Тя е създадена по проекта „ЛГБТИ хората се надигат за промяна“, финансиран от „ИЛГА-Европа“.

Инициативата предоставя единственото защитено пространство на млади хора от ЛГБТИ общността, които да се срещат и обсъждат важни за тях теми, сред които осъзнаване на своята ЛГБТИ идентичност, разкриване, взаимоотношения със семейството, проблеми на учебното и работно място, психично здраве, превенция на ХИВ/СПИН и други СПИ. Целта на BraveLab е да се превърне в инкубатор на изграждането на уверени, можещи и смели млади лидери на ЛГБТИ общността, предоставяйки им пространство да развиват своите умения, да обменят идеи с връстници, и най-важното – да трупат вяра в собствените сили.

Срещите се провеждат през две седмици и събират между 20 и 30 младежи. В зависимост от интереса и нуждите на младите хора, в лабораторията на BraveLab се реализират различни експерименти – от провеждането на обучения, уъркшопи и дискусии, през арт занимания, подготовка и реализиране на инициативи, до менторска програма и срещи с различни гости.

Алхимик в лабораторията е Лилия Драгоевa, младежки работник и обучител с над 15-годишен опит, а понастоящем и изпълнителен директор на Билитис.

На гости на BraveLab

През месец февруари 2018 г. пространството BraveLab приветства и първият си гост – Джей Гилиам, старши експерт в глобалната програма на Human Rights Campaign във Вашингтон, САЩ, който разказа за работата си в една от най-големите и разпознаваеми ЛГБТИ организации в света, ЛГБТИ общностите в САЩ и сподели личната история на своето разкриване.

През март 2018 г. на гости на младите ЛГБТИ смелчаци бяха наши партньори и приятели – Цветелина и Никол от Националния център по наркомании, както и Явор Конов, координатор по програма “Сексуално здраве” на Младежката ЛГБТ организация “Действие”. С тях си говорихме за сексуално преносими инфекции с акцент върху ХИВ/СПИН, наркомании и различни зависимости.

През месец май 2018 г. групата имаше удоволствието да се срещне и с още един специален гост – Алан Акоста, Директор Стратегически инициативи в Лос Анджелис ЛГБТ Център – най-голяма ЛГБТ организация в света, която предоставя услуги на общността. Алан беше в България в рамките на обменна програма за професионалисти Professional Fellows Program, финансирана от Държавния департамент на САЩ, след като през есента на 2017 година Лилия, заедно с колегата си Димитър Богданов от Фондация GLAS, прекара един месец в ЛГБТ Центъра в Лос Анджелис.


Другите за BraveLab

Ето какво казват и участниците в BraveLab за своите преживявания като част от групата:

Brave Lab – мястото, където се осмелих да бъда повече себе си

Kaк BraveLab промени живота ми

BraveLab ми помогна да осъзная какви крачки съм направил като гей, като човек и като личност

BraveLab е безопасно пространство, в което споделяме истории и получаваме подкрепа

Срещите с приятели от ЛГБТИ общността ми идват като глътка чист въздух

В групите за взаимопомощ никой не те съди

За всеки ЛГБТИ човек е важно да има хора, които да го изслушат и да го разберат

Глория Филипова: Групите за самоподкрепа изграждат общност

Лилия Драгоева: Любовта ми към работата с младежи и страстта ми към ЛГБТИ активизма родиха BraveLab

Американският посланик Ерик Рубин на посещение в Rainbow Hub

Как да се включа?

Ако си на възраст между 14 и 29 години, самоопределяш се като принадлежащ/а към ЛГБТИ спектъра и искаш да станеш част от общност на вдъхновени и вдъхновяващи млади хора, BraveLab е твоето място!

Пиши ни на l.dragoeva@bilitis.org

Очакваме те!