fbpx
Новини

Рекорден брой хора търсят психологическа подкрепа след новоприетия закон срещу „ЛГБТИ+ пропагандата“

Десетки млади хора се обръщат към анонимния ни чат за подкрепа, след приемането на скандалния закон, забраняващ така наречената „пропаганда на нетрадиционна сексуална ориентация в училище“. За много от случаите става въпрос за изключително тежки и животозастрашаващи ситуации, хора със суицидни мисли, неприети и неразбрани от собствените си близки и роднини.

Чатът за психологическа подкрепа е лицензирана социална услуга на фондация Билитис от Агенция за качеството на социалните услуги, който предлага безплатна подкрепа и анонимна от обучени експерти психолози за ЛГБТИ+ хора, които са обект на тежка дискриминация, тормоз, насилие или изпитват други трудности в личния си живот. 

С обнародването на закона функционирането на чата фактически се превръща в противозаконен и ние ще бъдем принудени да преустановим дейността му.

Призоваваме политиците и обществеността да признаят вредните последици от този закон и да работят за неговата отмяна. В тези трудни времена ние продължаваме да се ангажираме с предоставянето на подкрепа и ресурси на всички ЛГБТИ+ лица. Ако вие или някой, когото познавате, се нуждаете от помощ, моля, свържете се с нашия чат за безплатна психологическа подкрепа всеки делничен ден между 18 и 22ч. Също така при спешност можете да позвъните на Телефонът на доверието на БЧК 02/81 64 892 или директно на 112.

Борбата за равенство и безопасност за всички продължава и ние няма да останем безучастни, когато нашата общност е подложена на подобни вредни и опасни политики.