Информация за дарението

Информация за донора

Изчакайте, докато ви препратим към Paypal. 
Изчакайте, докато обработим плащането. 
Моля, въведете информацията във всички полета
Моля, въведете коректен имейл
Моля, попълнете валидна сума

Нашият екип

Ние се грижим за ЛГБТИ средата в България

Лилия Драгоева

Изпълнителен директор

Лилия има 15-годишен опит в сферата на неформалното образование като доброволец, младежки работник и обучител в няколко неправителствени организации в България. Има 5-годишен опит като социален изследовател и анализатор, а основните й интереси са съсредоточени в областта на миграцията и интеграцията, образованието, гражданското общество и изследванията на пола. Вълнува се от темите социална справедливост, младежко овластяване и гражданско образование.

През 2018 г. Лилия бе избрана за координатор на Организационния комитет на София Прайд, а от септември 2018 г. е Регионален директор за Балканите и член на борда на Интер Прайд – глобалната организация на прайд организаторите. От септември 2019 г. е Секретар на Борда на Директорите на Асоциацията на европейските прайд организатори  European Pride Organizers Association (EPOA).

Има бакалавърски степени по Индология (2013 г.) и по Политология (2015 г.) от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и магистърска степен по Социология (2017 г.) в УНСС.

Ел. поща: l.dragoeva@bilitis.org

Пол Найденов

Председател. Административен мениджър.

Пол Найденов е първият открит интерсекс активист в България. Член и основател на Билитис и T.I.A. (Транс, интерсекс и приятели). Основател и член на борда на международната интерсекс организация – OII-Europe.

Ел. поща: p.naidenov@bilitis.org

Глория Филипова

Проектен и комуникационен мениджър

Глория започва активистката си дейност в сферата на ЛГБТИ правата през 2014 г. като доброволец в „Билитис“ и член на неформалния ЛГБТ HHH колектив. От лятото на 2015г. става част от екипа на Билитис и работи по редица проекти, участва в организирането на събития и протести, свързани с ЛГБТ права и правата на жените. От 2017г. е част от неформалния ЛГБТИ колектив Куиър отряд и е един от учредителите на Студентско общество за равенство към СУ “Св. Климент Охридски”. Завършва специалност Философия в СУ „Св. Климент Охридски“ с дипломна работа, фокусирана върху френския постструктуралистки феминизъм.

Ел. Поща: g.filipova@bilitis.org

Боряна Атанасова

Координатор дейности

Боряна навлиза в активизма в началото на 2018 година, активно въвличайки се в дейността на новостартиралата по това време група за взаимопомощ на ЛГБТИ+ младежи BraveLab. От тогава е неизменна част и от дейността на Rainbow Hub като в ролята си на активист-доброволец  допринася и помага за много от дейностите на ЛГБТИ+ организациите. Като доброволец  в екип „Комуникации” от 2018-та година насам тя допринася за организирането и провеждането на ежегодния София Прайд.                                                                                                                                  От лятото на 2019 става активна част от екипа на Билитис, работейки по редица международни проекти и дейности в сферата на ЛГБТИ+ правата, образованието, културата и спорта.

Боряна следва специалност „Славянска филология” в СУ „Св.Климент Охридски”. Интересът й в сферата на неформалното образование, психологията и изкуството й помагат в активната работата с ЛГБТИ+ младежи.

E-mail: b.atanasova@bilitis.org

Нашият екип

Bilitis ekip