Queer Femme

Група за ЛБТИ жени и небинарни хора

QueerFemme е група за взаимопомощ на лесбийки, бисексуални и транс жени и небинарни хора. Целта на групата е да предостави защитено пространство, в което участниците да са свободни да споделят, да  получават и да си оказват подкрепа и да се забавляват, извън хетеропатриархалните норми.

QueerFemme се среща два пъти месечно и обсъжда важни за участниците теми, свързани с ЛГБТИ общността и феминизма, с фокус върху куиър жените и хората, които излизат от бинарността на половете. Срещите обхващат разнообразни теми от разкриването пред семейството, ходене на срещи и сексуален живот до теми като феминизъм, застъпничество и други. 

Дискусионните срещи на групата се редуват с по-неформални като вечер на настолните игри, среща в парка, излет в планината или друг вид дейности за разпускане.


Групата стартира през февруари 2019 година и от тогава провежда редовни срещи, както понякога се включва и в различни инициативи като Sofia LGBTI Community Fest, където организира уъркшоп на тема куиър сексуално здраве заедно с фондация “Айвър”.

Заради въведеното извънредно положение във връзка с Covid-19, редовните срещи на групата се провеждат онлайн.

Ако искате да се присъедините към QueerFemme, пишете ни на: community@bilitis.org

Глория, Доротея и Боряна, съзадателките и фасилитаторки на групата