Информация за дарението

Информация за донора

Изчакайте, докато ви препратим към Paypal. 
Изчакайте, докато обработим плащането. 
Моля, въведете информацията във всички полета
Моля, въведете коректен имейл
Моля, попълнете валидна сума

Тази година Билитис имаше възможността да присъства на Кьолн Прайд в Германия, който освен 50 години от протеста в Стоунуол, чества също така и 2 години от узаконяването на еднополовите бракове в страната. На 5-ти юли бе първият от трите дни, в които повече от милион души се събират, за да празнуват легендарния CSD Köln (Christopher Street Day). Главните площади в сърцето на града със своите сцени, музика, смях, подвижни барове, цветни хора и лудо настроение пулсираха денонощно – типично по кьолнски – заразявайки всеки с едно неповторимо усещане за принадлежност, за цялост, любов, мир и сила.

На втория ден от Кьолн Прайд се състоя и петият Dyke March в Кьолн – внушително шествие на куиър жени. Такива има и в редица други градове в Германия, както и във Виена. Dyke March е отворен за всеки, но предимно посветен на видимостта на куиър жените, което само по себе си го прави едно от най-силните събития около Кьолн Прайд.

 

Кулминацията идва с третия ден, когато е и самото прайд шествие, което започва в 12:00 и продължава над четири часа. Прайдът в Кьолн е един от най-големите и мащабни прайд шествия в цяла Германия и Европа. Тази година в Кьолн Прайд се включиха над 145 групи (платформи) с над 30 000 участници и около 1.3 милиона посетители, което е наистина внушителен размер за прайд в Европа. Той и тази година срещна силна политическа подкрепа, подкрепа от големи бизнеси и много организации. Всяка година Кьолн Прайд има различно мото, като тазгодишното беше “50 Years of Pride – Viele. Gemeinsam. Stark.”( „50 години Прайд – Много. Заедно. Силни.” – прев.от нем.) Малки и големи участваха и наблюдаваха шествието, цветовете, силните послания и разнообразието, които предлагаше прайдът в Кьолн. Макар Кьолн Прайд да изглежда като едно мащабно парти, той всяка година има силни политически послания, което го направи още по-вдъхновяващ. Именно така и си тръгнахме от него – вдъхновени и заредени с още сили за борба и промяна.