fbpx
Новини

Фондация „Билитис“ стартира хуманитарен фонд за подпомагане на ЛГБТИ хора в нужда поради COVID-19 пандемията

от 16.03.2021април 6th, 2022No Comments

Пандемията COVID-19 оказа огромно въздействие върху сигурността и благосъстоянието на ЛГБТИ хората в България. В контекста на засилващата се криза на пазара на труда изглежда се засилва и дискриминацията срещу ЛГБТИ хората, което оставя много от тях без никакви доходи, за да покрият най-основните си нужди от храна, лекарства и покрив над главата си. По време на криза се обръщаме към семействата си за подкрепа, но много ЛГБТИ хора нямат тази привилегия, защото са отхвърлени от семействата си. Именно тук се намесва общността.

В тези трудни времена фондация „Билитис“ положи усилия да създаде ЛГБТИ хуманитарен фонд и в момента предоставя купони за храна и лекарства, както и средства за жилищни разходи на нуждаещите се ЛГБТИ хора. Всеки, който е част от общността и има много ниски или никакви доходи, живее в бедност и е застрашен от бездомност, може да кандидатства във фонда и да получи подкрепа.

Ако желаете да подкрепите фонда, всяка сума за дарение е повече от добре дошла! Направете своето дарение тук и разпространете информацията!