Информация за дарението

Информация за донора

Изчакайте, докато ви препратим към Paypal. 
Изчакайте, докато обработим плащането. 
Моля, въведете информацията във всички полета
Моля, въведете коректен имейл
Моля, попълнете валидна сума

Продължават посегателствата над първия общностен център в България Rainbow Hub. След първото нахлуване в общностния център преди две седмици, този понеделник пощенската кутия и едната табела във входа на ул. Любен Каравелов бяха изкъртени и откраднати. Тези случаи на агресия повишиха притесненията както у ЛГБТИ активистите, чието работно място е Rainbow Hub, така и у хората, които посещават редовно пространството. В емоционална публикация Глория Филипова от фондация Билитис сподели своите притеснения, но и своята мотивация да продължим с активната работа за постигане на приемаща среда за ЛГБТИ хората в България. Споделяме нейната публикация тук:

 

gloria 2 snimka„Хиляди пъти съм мрънкала колко тежка беше 2018та година с цялото джендър фиаско, хилядите заплахи и всичките антиутопийни развития в следствие на това. Едно единствено нещо ме поддържаше през цялото това време – ЛГБТИ общността в София, която преживява момент на огромен подем и сплотяване. Всички протести, в които стояхме рамо до рамо, всичкото избухване на Мадона и Галена, всичките брокатени прегръдки.

Още едно нещо обаче ме държеше мотивирана и в най-тегавите сутрини, когато съм била недоспала, параноична и на ръба на силите си. Това нещо беше моментът, в който завивам по Любен Каравелов и виждам знамето с дъгата как се вее от прозореца на Rainbow Hub. Тази всекидневна доза надежда ми беше отнета наскоро, когато някакъв фашон влезе в Хъба, изкърти знамето заедно със стойката и си тръгна. Отнета ми беше и останалата капка спокойствие, след като вчера някой изкърти вратата на пощенската ни кутия и ни открадна табелата до входната врата на Хъба. От идеята, че някой, толкова изпълнен с омраза, е бил толкова близо до нас, ме побиват тръпки.

Днес организираме групова поръчка на спрейове за самозащита. Такъв е животът на ЛГБТИ хората в София в 21 век: стоим зад заключена решетка, споглеждаме се притеснено когато се звънне на вратата и си поръчваме спрейове за самозащита. Сега си тръгвам, за да работя от вкъщи, понеже ме е страх да остана сама в офиса.

Кажете ми пак, че никой не ни пречи да си живеем живота. Питайте ме пак защо ходя на Прайд.

Организирайте се, хора, бъдете активни и си отстоявайте правата, че и без това не са много. Ходете на протести, ходете на Прайд, доброволствайте, помагайте с каквото можете, докато все още ни е позволено. Ние продължаваме с джендърстването, ако трябва и 10 знамена ще сложим, но няма да се дадем, баси!“

 

Ако искаш да подпомогнеш ЛГБТИ общността в България, стани доброволец като се свържеш с нас ТУК.