Информация за дарението

Информация за донора

Изчакайте, докато ви препратим към Paypal. 
Изчакайте, докато обработим плащането. 
Моля, въведете информацията във всички полета
Моля, въведете коректен имейл
Моля, попълнете валидна сума

 

Лилия Драгоева, изпълнителен директор на Билитис, взе участие в международна конференция под надслов „Европейците, обединени за Европа“, която се проведе на 16 март във Франкфурт, Германия. Тема на събитието бе кампанията за предстоящите избори за Европейски парламент и необходимостта от постигане на висока избирателна активност, особено сред про-европейски настроените гласоподаватели, в контекста на ширещата се корупция, ерозията на демокрацията и заплахите пред върховенството на закона в ЕС.

 

 

В своето изложение, Лилия акцентира върху негативните последици от кампанията срещу ратификацията на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жените и домашното насилие от 2018 г., която превърна ЛГБТИ общността в България в изкупителна жертва на анти-европейската риторика. Тя акцентира и върху влошената медийна среда в България, предпоставка за все по-агресивна реч на омразата, насочена към всички маргинализирани групи в обществото, най-вече ЛГБТИ хора, роми и мигранти. Лилия изрази и совите притеснения за резултатите от предстоящите избори за Европейски парламент през май в контекста на анти-европейските настроения и противопоставянето на български и европейски ценности като взаимно изключващи се.

 

 

В панела взеха участие още активисти и правозащитници от Чехия, Унгария, Полша, Румъния и Словакия, които представиха предизвикателствата, пред които са изправени гражданските организации и медиите в Централна и Източна Европа. Сред лекторите на събитието бе и д-р Лекс Полсън, преподавател по реторика и застъпничество в Science Po-Paris и мобилизационен стратег за кампаниите на Барак Обама през 2008 г. и Емануел Макрон през 2017 г.

Видео от дискусията в рамките на панела с българско участие можете да видите ТУК.

Събитието бе организирано съвместно от Съюза на европейските федералисти Франкфурт (Europa-Union Frankfurt), Младите европейски федералисти Франкфурт (JEF Frankfurt) и фондация Фридрих Науман (Friedrich-Naumann-Stiftung).